Poslovne usluge

ProtecTHOR token je kombinacija širenja kripto-valutne infrastrukture i stvarne ekonomije. ProtecTHOR token služi kao most između kripto-valuta i postojeće stvarne ekonomije u zemlji.

Sve u svemu, kovanica je ograničena na 1 milijardu token-a i osigurana je pametnim ugovorima(smart contracts), tako da se dalje ne može replicirati i reprodukovati. Da bi se omogućila potpuna upotreba token-a, potreban je eko-sistem koji je dovoljno fleksibilan da ispuni sljedeće zahtjeve:

 • Opcija kao način plaćanja sa mrežom plaćanja širom sveta
 • Ekvivalent u stvarnoj ekonomiji
 • Jednostavan rad
 • Autonomni ekosistem
Sa Protecthor token-om se mogu koristiti različite vrste usluga i usluga naših partnerskih kompanija. Da bi kompanija i token rasli zajedno, token prima određenu vrednost prije IPO-a.

Usluge

Usluge su u.a. uključuju sljedeće opcije .

 
 • Kripto-mining i rading moduli
 • Razmjena- Exchange
 • Unutrašnje onlajn prodavnice
 • Integracija u POS sistem za plaćanje sa mogućnostima plaćanja širom sveta (u zavisnosti od dostupnosti trgovačkih terminala)
 • Sticanje imovine kao što su nekretnine i građevinski projekti
 • Start-upovi sa profitabilnim izgledima i mogućnostima za povećanje investicija
 • Klasične korporativne investicije i razvoj projekata
 • Rudarstvo u Makedoniji
 • Obnovljiva energija
 • Online akademija
 • Socijalni projekti

Tokom vremena želimo nastaviti da proširujemo prednosti ProtecTHOR token-a da diverzifikujemo protecTHOR ekosistem koliko god je to moguće.

Razlika između
coin-a i token-a

Kada je riječ o blockchain-u, uglavnom se radi o protokolima, neka vrsta jezika, kako pojedinačni mrežni nod-ovi komuniciraju jedni s drugima pod predefinisanim pravilima. Bitcoin i Ethereum nisu samo kripto valute, nego i protokoli.

 

Bitcoin, Ethereum i druge valute kao što su NEO i EOS koriste svoj vlastiti blockchain, na kojem se zasnivaju i definišu coin-i poput Bitcoin-a i Ether-a. To znači da svaki novčić dolazi sa svojim vlastitim blockchain-om. Token, s druge strane, obično nema svoj vlastiti blockchain, već se gradi na postojećem protokolu ili postojećem blockchain, kao što su Ethereum, NEO ili EOS.

Primer ovoga je TenX-ov token za plaćanje, koji se zasniva na Ethereum Blockchain-u kao token (ERC20). Cryptocurrency Red Pulse (RPX) je token (NEP5) baziran na NEO blockchain, isto važi i za kripto-valutu TheKey (TKY). Za NEO se često govori kao o 2-token modelu, ali uz bliži pregled, NEO je coin, dok je GAS token. Na primer, Monero, Cardano, IOTA, Dash, Tron i NEM su coin-i, pošto se ove kripto-valute zasnivaju na sopstvenom blokchain-u.

Razlika između utility
token-a i security token-a

Mnogi projekti, kao što su Tron *, Status (SNT) ili TenX, pokreću se kao token-i na Ethereum Blockchain (ERC20 Token). Postoje i različite vrste token-a pa je neophodno napraviti razliku između utility token-a i security token-a.

Većina projekata su utility token. Utility token je jednostavno alat koji služi kao "gorivo" na blockchain-u. To jest, utility token može imati određenu funkciju na blokchain-u, na primjer, za plaćanje transakcija ili za pristup sistemu ili servisu (utility token). Osim toga, pravo glasa bi moglo biti povezano sa token-om utility programa. Security token, s druge strane, kao glavni element sadrži sigurnost. Ako su obećanja o profitu ili prodaji povezana sa token-om ili ako izdavalac token-a ima obaveze otplate, token se obično klasifikuje kao security token. Isto važi ako vlasnik tokena stekne pravo vlasništva putem stjecanja token-a ili token predstavlja monetarnu investiciju.

 

Da li je token označen kao security token zavisi od rezultata takozvanog "Howey testa". Vrhovni sud Sjedinjenih Američkih Država ga je ustanovio 1946. godine kako bi utvrdio da li su određene transakcije bile ugovori o ulaganjima u skladu sa Zakonom o vrijednosnim papirima iz 1933. i Zakonom o berzi vrijednosnih papira iz 1934. godine. Ako token ne prođe "howey test", on se generalno ne klasificira kao security token.

Zaključak: Mnogi ICO projekti stoga pokušavaju da ne potpadnu pod klasifikaciju security token, jer to zahtijeva produženo objelodanjivanje i zahtjeve za registraciju, a na kraju i sa vrlo visokim troškovima. Zainteresovani zato treba da znaju da se utility token fundamentalno razlikuje od akcije i jedva dodjeljuje sva prava na izdavača. To znači da zainteresovana strana sa utility token-om ne stiče udeo u kompaniji i tako nema potraživanja za dividende ili druga plaćanja. Utility token služi samo kao alat na blockchain-u za obavljanje određenih funkcija ili usluga.